Malzemeler:
© 1 kg.pırasa
© 2 orta boy soğan
© Yarım çay bardağı zeytinyağı
© Yarım çay bardağı pirinç
© Yarım limon suyu
© Tuz
© 1 çay kaşığı şeker
Pırasaları temizleyip 4 er cm uzunlukta verev kesin.
Soğanları küp, havuçları halka doğrayın. Yağı, pırasaları, soğanı, havucu,
limon suyunu, tuzu, şekeri tencereye koyun. Kısık ateşte pişirmeye başlayın, su
eklemenize gerek yok, kendi suyunu bırakıyor. Pırasaların ve havuçların rengi
değişince pirinçleri ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pırasaların ve
havuçların pişip, pişmediğini kontrol edip ocaktan alın. Soğuduktan sonra
servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
2 yorum:
tam mevsimi ,bende sık yaparım kışın ,eline sağlık.
bu yemek benim tv karşısı çerezimdir o derece severim ellerine sağlık;)
Yorum Gönder